Rekreasyon Yönetimi Bölümü

Bölüm Hakkında

Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölümü, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır. Bölümümüzün amacı; turizm sektörüne ve kamusal alanda rekreasyon ile ilgili tüm kamu ve özel kuruluşlarına sosyal, ekonomik, sportif, rekreatif ve teknik yönden gelişimine katkı sağlayacak düzeyde rekreasyon yönetimi alanında teorik ve pratik bilgilerle donatılmış, yabancı dil bilen ve analitik düşünme yeteneği olan nitelikli iş görenler,  orta ve üst kademe yönetici adayları yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler, biri zorunlu ingilizce olmak üzere iki yabancı dil (Almanca, Rusça, Bulgarca, Arapça), bilgi teknolojileri (Temel ve ileri düzeyde), turizm sektörü ve turizm işletmeleri, modern işletmecilik, rekreasyon işletmeciliği, liderlik, sportif, sosyal ve rekreatif etkinlikler, rekreasyon alanlarının fiziksel ve faaliyet planlamaları ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılacaktır. Ayrıca bölümümüz öğrencilere 5. yarıyıl itibariyle başlayan seçmeli dersler ile birlikte ilgi alanlarına yönelik (rekreasyon planlaması, yönetimi ya da işletmecilik vb.) dersleri seçebilme ve kendisini bu yönde geliştirme imkanı sunmaktadır.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.