T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Rekreasyon Yönetimi Bölümü

Staj Ve İş Olanakları

19/09/2023 10:46:29 - 19/09/2023 10:46:29 - 78 Okunma

Rekreasyon yönetimi bölümü mezunlarının istihdam potansiyeli

Kongre ve etkinlik hizmetleri, etkinlik planlama hizmetleri, konaklama hizmetleri, animasyon hizmetleri, tema parklarda program ve planlama hizmetleri, karavan hizmetleri, marina hizmetleri, seyahat hizmetleri, ulaşım hizmetleri (deniz, hava, kara), spor, ticari faaliyet gösteren kurumlarda sağlıklı yaşam yeniden yaratma. Fitness kulüplerinde program ve destek hizmetleri, eğlence hizmetleri ve fuar organizasyon hizmetlerinde animatör, etkinlik planlayıcısı veya etkinlik yöneticisi olarak çalışabilirler.

Resmi devlet kurumlarında ve yerel yönetimlerde, açık hava rekreasyon planlaması, kapalı tesislerin fiziki ve teorik planlaması, park hizmetleri, rekreasyon eğitimi, milli parkların turizmle ilgili bölümleri, rehabilitasyon merkezleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri, spor, kültür ve sağlık üniversiteler. Daireye bağlı birimlerde sosyal ve dini hizmetlerle ilgili kurumlarda nitelikli personel, yönetici, etkinlik planlayıcısı veya rekreasyon lideri olarak istihdam edilebilecekler. Ayrıca şehir ve bölge planlama bölümünden mezun olan planlamacılar ile rekreasyon yönetimi bölümünden mezun olan kişilerin planlama konusunda ortak dili konuşmaları ve rekreasyon yönetimi mezunlarının ziyaretçi veya rekreasyon yönetimini tanımlayabilecek bilgi düzeyine sahip olmaları nedeniyle, turistlerin tipolojik olarak, rekreasyon planlamasında veya gerçekleştirilecek turizm planlamasında yer almasıdır. Temel planlama ve tasarım ilkelerini bilmelerini gerektirir. Bu nedenle rekreasyon yönetimi programı mezunlarının kamu veya özel kuruluşların planlama departmanlarında görev almaları mümkündür.

Doğrudan turistik konaklama sağlanan tesislerde su sporlarına yönelik rekreasyon faaliyetlerinin animasyonu, Kara sporları rekreasyon faaliyetlerinin animatörü, Sosyo-kültürel rekreasyon faaliyetlerinin (halk oyunları, dans, müzik, festival, sergi vb.) animatörü, Rekreasyonel faaliyetlerin animatörü Sağlık turizmi tesislerinde, Çocuk rekreasyon faaliyetlerinde animasyon, pozisyonlarında yönetici veya kalifiye personel olarak çalıştırılabilirler. Bu konuda turizm sektöründe nitelikli personel bulmak oldukça zordur. Animatörlük mesleğinin profesyonel olarak sürdürülebilmesi için genellikle yabancı uyruklu kişiler kullanılmaktadır. Bu nedenle programın bu konuda nitelikli personel yetiştirmesi oldukça önemlidir.

 

Staj fırsatları

  • * Tema Parkları,
  • *Otel İşletmeleri,
  • *Ulusal ve Uluslararası Havayolları,
  • *İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri,
  • *Belediyeler (Park ve Bahçeler Müdürlüğü),
  • * Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü,
  • *Boş zamanların değerlendirilmesine hizmet eden özel işletmeler
staj ve iş olanakları

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.